Η Μαρία προτείνει: Αναποδιά στην άκρη του γαλαξία

list Στις: Νέα - Ανακοινώσεις Την:
Η Μαρία προτείνει: Αναποδιά στην άκρη του γαλαξία

Αναποδιά στην άκρη του γαλαξία - Έτγκαρ Κέρετ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Πρώτη μου επαφή με το έργο του Έτγκαρ Κέρετ και οπωσδήποτε όχι η τελευταία. Τι φανταστικό βιβλίο ήταν αυτό! 

Είκοσι δύο διηγήματα περιλαμβάνονται σε αυτή τη συλλογή, τα οποία -μη σας ξεγελά ο τίτλος, δεν έχουμε να κάνουμε με μακρινούς γαλαξίες εδώ!- είναι βαθιά ανθρώπινα και απόλυτα προσγειωμένα στη γη. Ο Κέρετ έχει τον τρόπο του να γράφει με σπινθηροβόλο τρόπο και με ένα ενίοτε πικρό χιούμορ για την ανθρώπινη μοναξιά και την ανάγκη μας να συνδεθούμε ο ένας με τον άλλον. Ορισμένες ιστορίες τις διέπει το σουρεάλ στοιχείο, άλλες θα έλεγε κανείς ότι είναι δυστοπίες βγαλμένες από το Black Mirror, όλες όμως αναδίδουν μια οικειότητα και περίσσια ευαισθησία για την ανθρώπινη κατάσταση. 

Τα διηγήματα που με άγγιξαν λιγάκι παραπάνω: ❤️

- Η προτελευταία φορά που με εκτόξευσαν από κανόνι

- Παράθυρα

- Αύριο η ταμειακή

- GooDeed

- Αλλεργίες

- Μύκητας

- Tabula Rasa

- Pineapple Crush

- Η εξέλιξη ενός χωρισμού

(Νομίζω καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο μου είναι να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου!)

"κι εμείς του είπαμε πως όχι, κάτι είχε σπάσει, κάτι είχε γίνει θρύψαλα, κάτι που δε θα μπορούσαμε ποτέ ξανά να το διορθώσουμε ή να το συγχωρήσουμε. Ο φίλος μας άναψε ένα μακρύ και λεπτό τσιγάρο και είπε: 'οκ, ίσως. Αλλά, άσχετο, πες μου, γιατί μιλάς πάντα στον πληθυντικό?' κι αντί να του απαντήσω, έριξα μια ματιά τριγύρω κι είδα πως είμαι μόνος, τελείως μόνος."

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου
close Καλάθι αγορών
close Καλάθι αγορών

Δημιουργία νέου λογαρισμού