Το Χάρτινο Καράβι αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση βιβλιοπωλείου, από αυτά που σπάνια συναντά κανείς στην Ελλάδα. Διαθέτει μία εξαιρετική συλλογή παιδικών βιβλίων διαλεγμένα από μεγάλους αλλά και μικρότερους εκδοτικούς οίκους, αρκετοί εκ των οποίων ειδικεύονται στο βιβλίο για παιδιά.

Μπορεί να βρει κανείς εύκολα γνωστούς και λιγότερο γνωστούς τίτλους που είτε δεν υπάρχουν είτε περνάνε απαρατήρητοι στις μεγάλες αλυσίδες. Το μαγαζί επίσης διαθέτει παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, με σαφή προσανατολισμό στο ποιοτικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, καθώς και γωνιά με επιλεγμένα βιβλία ενηλίκων.

Πέρα από τα προϊόντα του, ένα από τα μεγάλα ατού του βιβλιοπωλείου είναι ο ίδιος ο χώρος. Μικρός αλλά κουκλίστικος, με ύφος που θυμίζει το βιβλιοπωλείο της Meg Ryan στη ρομαντική κωμωδία You ‘ve Got Mail.

Η κυματιστή οροφή με τα φωτεινά «συννεφάκια», η μπλε λοξή πόρτα δίπλα στη γωνιά διαβάσματος με την κόκκινη πολυθρόνα και η κρυφή αυλή στο πίσω μέρος με χώρο για παιχνίδι συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό, φιλικό για παιδιά και για μεγάλους.

Τα σαββατοκύριακα διοργανώνονται εκδηλώσεις, όπως αναγνώσεις παραμυθιών, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και άλλα.

Το ζευγάρι που άνοιξε το βιβλιοπωλείο, ο Μάνος και η Ευτυχία, είναι γονείς δύο μικρών κοριτσιών και κάτοικοι της γειτονιάς. Αμφότεροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές κοινωνικών επιστημών, έστησαν την επιχείρηση με στόχο να προσφέρουν μία φιλόξενη γωνιά στο βιβλιόφιλο κοινό της περιοχής. Μαζί με την τρίτη της παρέας, την εκπαιδευτικό-φιλόλογο Μαρία, η οποία είναι πλέον η ψυχή του βιβλιοπωλείου, προσπαθούν καθημερινά να καθιερώσουν το Χάρτινο Καράβι ως μία μικρή εστία πολιτισμού των βορειοδυτικών προαστίων.
close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register