• -1,80 €
Δεν έχουμε ιδέα: Ένας οδηγός για το άγνωστο σύμπαν

Δεν έχουμε ιδέα: Ένας οδηγός για το άγνωστο σύμπαν

Κερδίζετε 1,80 € 16,20 €
18,00 €
9789605245979
Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα
: Jorge Cham
Τίτλος Πρωτοτύπου We Have No Idea: A Guide to The Unknown Universe
Βάρος 0,79
Σελίδες 352
Διαστάσεις 17x24
Ημερομηνία έκδοσης Οκτώβριος 2020

Μετάφραση Νίκος Αποστολόπουλος


Η κατανόηση του ανθρώπου για τον φυσικό κόσμο είναι γεμάτη χάσματα. Όχι μικρά κενά που μπορούμε να αγνοήσουμε, αλλά τεράστιες ελλείψεις στις βασικές μας αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Ο δημιουργός του διαδικτυακού κόμικ phdcomics.com Χόρχε Τσαμ και ο σωματιδιακός φυσικός Ντάνιελ Γουάιτσον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξερευνήσουν όλα όσα ξέρουμε για το σύμπαν: τις πελώριες τρύπες που υπάρχουν στις γνώσεις μας για τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας ευρηματικά πληροφοριογραφικά και καρτούν, και ασυνήθιστα διασκεδαστικές και γλαφυρές επιστημονικές εξηγήσεις, μας δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για πολλά ερωτήματα που εξακολουθούν να μπερδεύουν τους επιστήμονες, όπως:

- Γιατί υπάρχει ένα όριο ταχύτητας στο σύμπαν;

- Γιατί δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αντιύλη;

- Τι (ή ποιος) επιτίθεται στη Γη με μικροσκοπικά, υπερταχέα βλήματα;

- Τι είναι η σκοτεινή ύλη, και γιατί επιμένει να μας αγνοεί;

Παρότι το σύμπαν είναι γεμάτο από αλλόκοτα πράγματα που δεν βγάζουν κανένα νόημα, οι Τσαμ και Γουάιτσον υποστηρίζουν πειστικά ότι τα ερωτήματα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε είναι εξίσου ενδιαφέροντα με εκείνα που μπορούμε.

Αυτή η πλούσια εικονογραφημένη εισαγωγή στα μεγαλύτερα μυστήρια της φυσικής απομυθοποιεί επίσης πολλά περίπλοκα ζητήματα που γνωρίζουμε, από τα κουάρκ και τα νετρίνα μέχρι τα βαρυτικά κύματα και τις εκρηγνυόμενες μαύρες τρύπες. Προσφέροντάς μας ίσες δόσεις από χιούμορ και απόλαυση, οι Τσαμ και Γουάιτσον μας προσκαλούν να δούμε το σύμπαν σαν μια πιθανόν απέραντη αχαρτογράφητη έκταση που παραμένει στη διάθεσή μας για να την εξερευνήσουμε.

Τεμάχια

Μέγιστος αρ. τεμαχίων που μπορείτε να παραγγείλετε ανά κωδικό είναι 5, εφόσον υπάρχει επαρκή απόθεμα ή κατόπιν παραγγελίας. Αν επιθυμείτε περισσότερα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

close Καλάθι αγορών
close Καλάθι αγορών

Δημιουργία νέου λογαρισμού